Clearfield® napraforgók. Élenjáró teljesítmény.

A PARAISO 102 CL 2015 után 2016-ban is a 2. legnagyobb vetésterületen vetett linolsavas Clearfield-hibrid volt hazánkban. Ezt megelőzően, 2014-ben a 3. legnagyobb vetésterülettel rendelkezett valamennyi Clearfield hibrid közül. A SAATEN-UNION napraforgó hibridek vetésterülete a linolsavas Clearfield-hibridek között a 2. legnagyobb volt 2016-ban (Kleffmann-napraforgópanelkutatás, 2014–2016).

LINOLSAVAS HIBRIDEK

PARAISO 102 CL

A SAATEN-UNION közép-európai Clearfield-napraforgó-portfóliójának középérésű vezérhibridje. Hazai és külföldi tapasztalatok igazolják a hibrid kiemelkedő termésstabilitását eltérő évjáratok és termőhelyek esetén is. Robosztus növényszerkezet, kiváló szárszilárdság és állóképesség, továbbá hatalmas levelek biztosítják nehéz körülmények között is egyedülálló vitalitását. Termesztése valamennyi termőhelyen javasolt.

SURIMI CL ÚJ

Új, középérésű, kiegyenlített és stabil adottságú, nagy termőképességű hibrid. Állományát közepesen magas, betegségeknek ellenálló, egészséges növények alkotják, közepesen bókoló jellegű tányérállással.

MARQUESA CL ÚJ

Új, középérésű hibrid, stabilan magas és megbízható terméspotenciállal, valamint kimagasló olajtartalommal. Letisztult habitus, közepesen magas növények, erőteljes gyökérzet, gyengén bókoló jellegű tányérállás jellemzi. A betegségeknek ellenálló, egészséges növények jó állóképességű, ütemesen betakarítható állományt képeznek.

TAMARA CL

A TAMARA CL egy középkorai, szárazabb évjáratokban is kiváló termőképességű, átlagos olajtartalmú hibrid. Igen gyors kezdeti fejlődéssel képződő, kiegyenlített, középmagas állománya biztosítja a gépi munkák hatékony végrehajtását. Termesztése a kevésbé intenzív, környezeti stressz-faktoroknak jobban kitett termőterületeken is eredményes.

MAGAS OLAJSAVAS HIBRIDEK

DUET HO CL

Korai, magas olajsavas Clearfield-hibrid. Korai virágzású, megkésett vetésekben is alkalmazható, az esetleges tőszámkiesést is jól kompenzáló típus. Ideális növénymagasság, a betegségekkel szemben kiváló ellenállóság jellemzi. Nagyfokú stabilitással rendelkezik a termőképesség, az olajtartalom és az olaj minősége tekintetében.

SUNTEC HO CL

Középkorai, magas olajsavas Clearfield-hibrid. Kiváló kórtani adottságokkal rendelkezik, a szklerotínia kórokozójával szembeni ellenálló képessége kimagasló. Termőképességének maximalizálásához a mérsékelten sűrített állomány és a megnövelt intenzitású termesztéstechnológia kombinációja az ideális megoldás. Állóképessége kiváló, közepesen magas állománya gyors ütemben érik, és könnyen, veszteségektől mentesen betakarítható.


Top