SAATEN-UNION őszi kalászosok - több termés, több siker

Szinte már nem is meglepetés, hogy ez az év is olyan körülményeket teremtett a növénytermesztésben, amikor a kihívások domináltak a teljes szezonban. És minden bizonnyal a jövő sem alakul gyökeresen másként: az éghajlatváltozás, a növekvő népesség élelmiszerellátásának biztosítása olyan új fajtákat igényelnek, melyek nagyobb termőképesség, jobb stressz-tűrés és magasabb szintű betegség-ellenállóság mellett tudják biztosítani az élelmiszer- és takarmány vagy éppen az energetikai célú jövedelmező gabonatermesztést. Ez pedig egyet jelent a fejlesztéssel, innovációval, melyben a SAATEN-UNION kalászos gabona nemesítői mindig is élenjárók voltak.

A SAATEN-UNION nemesítőinél már jó ideje a termésbiztonság, a széles ökológiai alkalmazkodóképesség és a stressz-tűrés a meghatározó szelekciós kritériumok. Célkitűzésünk, hogy az új, széleskörű genetikai változatosságot a lehető leggyorsabb nemesítési és biotechnológiai eljárásokkal „rögzítsük” a fajtáinkban. A dihaploid nemesítési technológia európai éllovasaként gyorsabban tudunk reagálni a változó környezeti feltételekre. Mindemellett a SAATEN-UNION európai vizsgálati hálózatát jelentősen kibővítette az elmúlt időszakban azzal a céllal, hogy valamennyi ígéretes fajtajelöltje a lehető legszélesebb körű stressz-vizsgálatban igazolja alkalmasságát. Ezáltal sikerül a magyarországi termelők számára is olyan gabonafajtákat ajánlani, amelyek széles agro-ökológiai alkalmazkodóképességgel, nagyfokú szárazságtűréssel és betegség-ellenállósággal, jó állóképességgel biztosítják nehéz és változó termesztési körülmények között is a jövedelmező termesztést.


A SAATEN-UNION közkedvelt és Magyarországon is jól bevált kalászos fajtáinak köre tovább bővül a 2011-es vetési szezonra. Új, kiemelkedő minőségű búzáink mellé felsorakoznak a hibridbúzák legújabb generációjának képviselői is. Biztosak vagyunk benne, hogy a termelők számára megtérülő befektetés, ha élnek a nemesítés kínálta előnyökkel és fajtáink fémzárolt vetőmagjának használatával alapozzák meg sikeres gabonatermesztésüket.


Top