Szója. Meghálálja a választását.

A SAATEN-UNION olyan szójafajtákkal foglalkozik, amelyek közül hazai viszonyok között, eltérő termesztési célok esetén is mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

A köztermesztésben alkalmazott, korszerű szójafajtákkal hektáronként 3-4 tonnás vagy akár ennél magasabb termések is elérhetők, sőt, a célpiacok (takarmányfeldolgozók, élelmiszeripar stb.) igényeinek megfelelő minőségi elvárásokat is teljesítő árumaggal számolhatunk az üzemi gyakorlatban. A jövedelmező, biztonságos és a felvásárlói igényeket kiszolgáló szójatermesztés szempontjából azonban nemcsak a megfelelő fajta, hanem az ellenőrzött minőségű, fémzárolt vetőmag használata és a következetes termesztéstechnológia alkalmazása is kiemelt jelentőségű.

A SAATEN-UNION európai viszonylatban is számottevően növekvő területen szerzett jó tapasztalatokat egyszerre több szójafajtával. A kedvező eredményekre alapozva hazai viszonyok közé is ajánljuk a termesztési körülményekhez jól adaptálható, eltérő érésidejű, fejlődési típusú és tőszám-reakciójú fajtáinkat. A korai érésidejű fajtáink – kiemelten az igen korai típusok – az ország egész területén, akár az északi megyékben is jövedelmező és megbízható megoldást nyújtanak, emellett a hagyományos kalászosokon túl a hibridbúzát termesztők vetésforgójában is a kiváló elővetemények közé számítanak.

Koraisága ellenére a középérésűek kimagasló termőképességével rendelkezik, így az egész országban biztonsággal termeszthető szójánk az ANANDA. Középmagas, homogén, rövid szárközű, mérsékelten elágazó, ún. féldeterminált típusú, egyenletesen virágzó és érő, egészséges hüvelyekkel gazdagon berakódott növényállománya kiváló állóképességű, veszteségektől mentesen betakarítható.

Tendenciatörő szójafajtánk a CORALINE, amelyben az igen korai érésidő meglepően nagy és stabil termőképességgel párosul. Az érésidőből fakadó agronómiai előnyöknek köszönhetően kiváló előveteménye a szeptemberi vetésű őszi gabonáknak. Öntözött körülmények között akár másodvetésben is eredményesen termeszthető. A fajta kiváló állóképessége a termés megtartásának és dinamikus betakaríthatóságának záloga.

Az egyik legkorábban betakarítható, ennek megfelelően az egész ország területén termeszthető, új szójánk a YAKARI, meglepően nagy termőképességgel. A determinált növekedésű, kiváló állóképességű növények a talajviszonyokra nem érzékenyek, és kifejezetten egészséges állományt képeznek. A betakarított termést pedig magas fehérjetartalom, igen jó ProFat-mutató jellemzi.

A SAATEN-UNION teljesen megújult szójaportfóliójának tagjaival sikeresen szervezhető az árumagtermelés, amit a gombaölő szerrel csávázott és oltóanyaggal kezelt, hazánkban előállított minőségi vetőmag is garantál. Ne feledje, szójavetőmagjaink 3 millió magot tartalmazó MaxiPack kiszerelésben kerülnek forgalomba.

A SAATEN-UNION tavaszi fajtakínálata letölthető ide kattintva.

Varga Gábor
termékfejlesztési vezető


Top