Őszi árpa többsoros
SU ELLEN


Előnyök

  • a csúcstermések legújabb dimenziója az árpatermesztésben
  • kiváló ökostabilitás, jó technológiai alkalmazkodóképesség
  • erőteljes felépítés, kifejezetten aktív, egészséges levélfelület
Az igazán nagy termőképességet mutató középérésű SU ELLEN az ősziárpa-nemesítés valódi mérföldköve lett. Az új fajta kedvező tulajdonságainak köszönhetően Európa számos árpatermesztő régiójában gyorsan elterjedhet, az üzemi és a gyakorlati tapasztalatok is valódi sikertörténet kezdetét jelzik.
Az SU ELLEN kimagasló termőképesség mellett az átlagot jóval meghaladó ezermag-tömegével is felhívja magára a figyelmet. A hatsoros kalászok termékenyülési viszonyai nagyon jók, rekordtermések elérésére alkalmas felépítésűek. A fejlett, széles és szépen telt kalászokat az SU ELLEN a jó állóképességének köszönhetően a tenyészidő során végig képes megtartani, aminek záloga a vaskos és erős, ugyanakkor nagyon rugalmas szalmája.
A fajtában rejlő nagy termőképesség, erős generatív hajlam a nagyon eltérő agroökológiai viszonyok közepette is markánsan képes megnyilvánulni, alkalmazkodóképessége kiváló. A tenyészidőt hosszan és nagyon aktívan képes kihasználni a fajta, hiszen tavasszal korán regenerálódik, gyorsan fejlődésnek indul, erősen bokrosodik. Levélzete vaskos szövetű, a levéllemezek szélesek, a növények lombozata kimagaslóan egészséges, ami a nagyon jó betegség-ellenállóságának eredménye.
Az SU ELLEN minden körülmények között versenyképes árpatermesztést tesz lehetővé a legintenzívebb és a hagyományos termesztés-technológiával egyaránt.

Fajtajellemzők


 Fajtajellemzők
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +

---- = alacsony/korai/egyenes , ++++ = magas/kiváló/bókoló

érés
télállóság

TERMÉSFELÉPÍTÉS
kalász szám/m2
ezermagtömeg
magszám/kalász

MINŐSÉG
hektoliter súly
fehérjetartalom

VETÉS
javasolt vetésidő
szeptember vége - október eleje
vetési norma
3,5 - 4,0 millió mag/ha

ÁLLOMÁNYJELLEMZŐK
növénymagasság
állóképesség
szárcsökkentő használata
általában nincs rá szükség

BETEGSÉGEK, REZISZTENCIÁK
lisztharmat
hálózatos levélfoltosság
rozsda
rinhospórium

rechtsinfo