Az AMIDALA termesztése kiváló söripari árualap előállítását biztosítja hazai és régiós szinten egyaránt. Az új fajta hozama, termés- és söripari minőség stabilitása továbbá agronómiai adottságainak összessége egyértelműen hozzájárul a célpiacra történő hatékony és jövedelmező termesztéshez. A malátagyártás meghatározó fajtájaként a köztermesztésben dinamikusan növekszik vetésterülete.
Az AMIDALA napjaink legújabb és legkorszerűbb valódi sörárpája, az erre a piacra szerveződő integrációk elismert és felismert szereplője. Biztonságosan és nagy évjárat stabilitás mellet termeszthető: kiváló fagytűrő képesség, alacsony dőlési hajlam, szártöréstől és kalásztöréstől mentes adottságok jellemzik.
Egészséges, levélkárosító gombákkal szemben nagyon nagy ellenálló képességgel rendelkezik: így alacsony növényvédőszer felhasználással, költséghatékony, eredményes és fenntartható gazdálkodást biztosít.
Vetésre a február végi időszak, továbbá a március hónap, de azon belül is a hónap első két dekádja tekinthető a legmegfelelőbbnek. A vetés naptári időpontja országrészenként és talajtípusonként eltérő lehet. Vetését jó vetőágy esetén kötöttebb talajon 2-3 cm, lazább talajon és ha a magágy készítés kifogásolható, a 3-5 cm-es mélységben javasoljuk elvégezni.
Vetőmagból optimális körülmények között elegendő 3,8-4,0 millió db csíra/ha elvetése (190-210 kg/ha). Száraz vetőágy „megkésett” vetésidő vagy nehéz vetési körülmények esetén növelni indokolt a normát 4,0-4,5 millió db csíra/ha-ra a magszámot (210-230 kg/ha).
Sörárpában a gyomirtás során lehetőleg kerüljük a hormonhatású készítményeket, mert az a söripari minőség alakulására kedvezőtlenül hathat. Gombakártétellel szemben lépjünk fel preventíven. Hajlamosító tényezőket értékelve legyünk figyelmesek a levélszárító betegségek kezelésére.
Kártevői közül a vetésfehérítő (veresnyakú árpabogár), és a gabonaszipolyok a legveszélyesebbek, melyek imágóinak megjelenését követően rövid időn belül javasolt az állománykezelések elvégzése.