viterra®. Minden jót a talajának 2021-ben is.

A SAATEN-UNION több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a köztes- és zöldtrágyanövények nemesítése terén, fejlesztéseiben a modern mezőgazdaság igényeire adott korszerű technológiai válaszok testesülnek meg. Évente mintegy 50 hektár területet ölelnek fel a tenyészkertek, a kísérleti fejlesztések parcellái, a magas szaporulati fokú vetőmag-előállítások valamint azok az ultramodern üvegházak, melyekben egész évben folyik a nemesítési, fejlesztési tevékenység és a rezisztencia-kutatás. A laboratóriumaikban elvégzett vizsgálatok mellett a nemzeti és nemzetközi kutatóintézetekkel és vállalatokkal folytatott együttműködések biztosítják a folyamatos fejlesztések alapját.

 

 

 

 

Extra minőségű vetőmag

A SAATEN-UNION köztes- és zöldtrágyanövények vetőmag-előállításainak központja évtizedek óta Magyarországon van, évente több ezer hektár a szerződött termeltetések nagyságrendje. A szaporító-területek gondos kiválasztása mellett a szántóföldi termelés és a vetőmagüzemi feldolgozás során alkalmazott folyamatos minőség-ellenőrzés biztosítja, hogy a forgalomba kerülő vetőmagok paraméterei felülmúlják a szabványok által megkövetelt értékeket. Ez a következetes minőségpolitika is hozzájárult ahhoz, hogy ma Európában a SAATEN-UNION vezető pozícióval rendelkezik a köztes- és zöldtrágyanövények valamint a fonálférgek (nematoda ssp.) elleni biológiai védekezés piacán, a cég és sikeres fajtáinak neve a magas minőség szimbólumává váltak. A legkorszerűbb vetőmagtisztító és -feldolgozó valamint nagyteljesítményű csomagoló berendezések garantálják, hogy az extra minőségű vetőmag időben rendelkezésre álljon a gazdálkodók számára.

Kiváló, a hatályos zöldítési és AKG feltételeknek megfelelő keverékek

A hosszútávon is sikeres és fenntartható növénytermesztés számára kulcsfontosságú a talajok termőképességének megőrzése ill. javítása. Illeszkedve a különböző vetésforgók által támasztott követelményekhez a viterra® termékcsaládban a jól ismert és a gyakorlatban is sikeresen alkalmazott köztesnövény komponensek intelligens kombinációja erősíti a talajjavító hatást. A keverékeket kiemelkedő technikai minőség, a szabvány előírásai feletti tisztaság és csíraképesség-értékek jellemzik, az összetevők pedig kizárólag fémzárolt tételekből kerülnek ki. A viterra® köztesnövény-keverékek folyamatos fejlesztés alatt állnak, a gyakorlati eredmények és tapasztalatok alapján optimalizáljuk őket. A VITAL eco, TOPGRÜN, RAPID és DUOPLUS zöldítési keverékek 25 kg-os zsákban, az AKG előírásaink megfelelő MIXAPIS 25 kg-os, a RANDSTREIFEN keverékek 20 kg-os csomagolásban kerülnek forgalomba.



Top